De Plint in Marum, oftewel De Hazelaar, is in één woord ‘prachtig’

ditisWesterkwartier

MARUM-Jarenlang is er over de indeling van het centrum gesteggeld, met als hoogtepunt dat De Hoorn er uiteindelijk niet naar toe ging. Ook de invulling van De Plint zorgde in de Marumer raad voor veel discussie. Maar uiteindelijk is het resultaat, dat afgelopen zaterdag door wethouder Hans Haze werd geopend, prachtig. Je voelt je meteen thuis als je de ruimte binnenloopt waar de bibliotheek is gevestigd. Daar kun je vijf dagen in de week van 9.00 tot 17.00 uur terecht.

Naast de bieb maken Certe (bloedprikken), Nij Smellinghe (trombosedienst), Logopedie en sociaal cultureel werk De Schans gebruik van het gebouw. Je kunt de keuken huren en ook zalen voor vergaderingen, cursussen, lezingen, (kook)workshops en andere activiteiten. De naam de Hazelaar, bedacht door Anna van der Veen (rechts op de foto), staat voor levenskracht en wijsheid. In het gebouw vind je inspiratie en informatie. De ontmoetingsruimte en de keuken zijn ingericht met de erfenis van Roel Postmus uit Nuis via de Stichting Epie Rosa.

Wethouder Haze spreekt belangstellenden toe.
De bibliotheek nodigt uit om een boek te lezen. Alleen wifi werkt nog niet, maar die heb je niet nodig met een boek in de hand.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen