DELTA Netwerk slaat mijlpaal voor bedrijven in Leek, Roden en Tolbert

0
273

LEEK- Ondernemers en bewoners van de bedrijventerreinen in Leek, Roden en Tolbert beschikken nog dit jaar over een glasvezelverbinding. Vorige week ging spreekwoordelijk de eerste schep in Leek de grond in. Voor DELTA Netwerk is dit een mijlpaal, want Groningen is de laatste provincie waar de Zeeuwse ‘bekabelaar’ actief is. Hopelijk is het ook een mijlpaal voor de rest van de provincie waar het buitengebied na het faillissement van SnelInterNet Groningen (Rodin) uit Hoogkerk snakt naar een snelle internetverbinding.

“De aanleg is een centenkwestie,’ beaamt wethouder Haze die de graafwerkzaamheden symbolisch startte. Hij woont door de week in Niehove. Het dorp heeft glasvezel, het omliggende gebied niet. En dat geldt voor het hele Westerkwartier. Rodin zou aan de slag maar dit bedrijf is begin dit jaar failliet verklaard. De provincie Groningen en de gemeente Westerkwartier zijn bezig om de snelle verbinding vlot te trekken. Haze: “De meeste bedrijven op onder meer de terreinen Bitseveld, Leeksterhout en Oldebert krijgen nu een aansluiting. Ik hoop dat dat een eerste stap is voor glasvezel in het hele gebied.”

95 kilometer

Gerard Nefkens van DELTA Netwerk: “Met de aanleg van de bedrijventerreinen in dit gebied zijn in ieder geval de contacten gelegd, zoals met Selecta Infratechniek, en kan DELTA Netwerk zo aan de slag”. Van overname van Rodin is geen sprake aldus Nefkens. Anthony Sevil van Selecta Infratechniek vertelde dat het bedrijf ongeveer 95 kilometer geul graaft om het glasvezelnetwerk aan te leggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in