De Hoorn bereikt hoogste punt en krijgt vertrouwde namen

ditisWesterkwartier

MARUM-Bewoners, medewerkers, vrijwilligers en bouwvakkers vierden vandaag tijdens de koffie het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe De Hoorn. Het gebouw is inmiddels ook al wind en waterdicht. Dankzij een prijsvraag zijn er prachtige en vertrouwde namen voor de nieuwe gangen bedacht. Wat te denken van De Linde, De Haar, ‘t Malijk en Boereveld. Heel toepasselijk is de naam voor de recreatiezaal: De Kruisweg. De verwachting is dat de bewoners het voorjaar van 2022 kunnen verhuizen.

Er wordt gebouwd met prefab elementen, dit betekent dat grote onderdelen op een andere locatie in elkaar gezet worden. Nienke Ybema, voorzitter Raad van Bestuur Zonnehuisgroep Noord, is blij met de voorspoedige bouw. “We hebben lang gewacht op deze nieuwbouw, nu kan de vlag dit jaar nogmaals uit. De bouw is in februari gestart, op 25 maart ging de eerste schep de grond in en nu hebben we het hoogste punt al bereikt. Gelukkig verloopt het volgens planning, ondanks de corona epidemie, daar zijn we heel blij mee.”

Intensieve zorg

Ouderen blijven, in tegenstelling tot vroeger, zo lang mogelijk thuis wonen en gaan pas verhuizen als zij intensieve en langdurige zorg nodig hebben. Daardoor neemt de vraag naar goede huisvesting voor zeer kwetsbare ouderen toe. Het huidige gebouw is een verzorgingshuis uit 1968 en is sterk verouderd. Het is eigenlijk niet geschikt voor complexe zorg.

Het nieuwe gebouw speelt goed in op de toenemende behoefte aan intensieve (thuis)zorg in Marum en omstreken. Het bestaat uit 66 moderne zorgstudio’s, verdeeld over drie woonlagen en zes afdelingen/woongroepen met ieder 11 cliënten. Op de begane grond komt een thuiszorgkantoor van Zonnehuis Thuis en een multifunctionele ruimte voor dagbesteding en laagdrempelige groepsactiviteiten. Ook andere ouderen uit de buurt zijn van harte welkom in het nieuwe gebouw van De Hoorn.Op de foto vlnr Wimke Samson van de cliëntenraad, prijswinnaars Anja Poppinga en Ria van der Veen en activiteitenbegeleidster Ali Veenstra.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen