Basisschool De Wilp in teken van de boerderij

ditisWesterkwartier

DE WILP-Wat is er mooier dan met z’n allen de grote trekker van een van de vaders beklimmen? Vanmorgen startte het schoolproject De Boerderij op de basisschool De Wegwijzer in De Wilp. Door een ‘poort’ van trekkers betraden kinderen, juffen en ouders in overall het schoolplein.

“De komende twee weken worden boerderijen bezocht. In de lessen besteden we aandacht aan de dieren op de boerderij en het groeien van gewassen. Met groep 1 en 2 gaan we op bezoek bij een molen en we gaan wandelen langs een ontdekpad,” vertelt directeur Anneke Sijtsema. Het onderwerp leeft enorm op school, want veel kinderen hebben ouders die agrariër zijn. Het was voor de school dan ook geen probleem om en groot aantal trekkers te ritselen. Op 17 mei vindt de afsluiting van het project plaats met een schapendrijver op het plein.

De christelijke basisschool De Wegwijzer is op het moment groeiende en telt 108 leerlingen. “Naast kinderen uit het dorp komen er leerlingen uit omliggende plaatsen zoals Frieschepalen. Ook uit Siegerswoude waar de school is gesloten,” vertelt Sijtsema. Het is stil rond de fusie met de basisschool De Dorpel uit hetzelfde dorp. “Dat ligt bovenschools en is in afwachting van fusie tussen de onderwijsorganisaties Penta Primair en Westerwijs.”

Jongens en trekkers

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen