Russische zwarte ooievaar in Boerakker ‘ontsnapt niet aan Poetin’

ditisWesterkwartier

BOERAKKER-Een zwarte ooievaar is een zeldzaam verschijnsel in Nederland. De witte broeders en zusters komen steeds vaker voor. Het viel dan ook meteen op toen in de weilanden rond de Mensumaweg bij Boerakker een zwarte ooievaar liep. De vogel is hier slechts op ‘doortrek’ op zoek naar voedsel. De buurt liep uit om deze bijzondere verschijning te spotten. Het is goed mogelijk dat het beestje helemaal uit Rusland is komen vliegen. Daar zijn enkele grote broedkolonies van de zwarte ooievaar. Zoals we allemaal weten hanteert Poetin daar de scepter die soms meer aan een knoet doet denken.

De vreugde over de bijzondere verschijning duurde niet lang. Al na een paar dagen werd de zwarte ooievaar aangereden door een auto. Misschien ‘gevlucht’ voor Poetin is de ooievaar uiteindelijk toch onfortuinlijk aan zijn einde gekomen. De vogel is eigenlijk net te vroeg hier heen gevlogen. Rond Boerakker wordt een enorm gebied omgetoverd tot natuurgebied en waterbergingsgebied. Met wat bomen erbij straks een perfecte broedplaats voor de zwarte ooievaar met genoeg voedsel voor de jongen.

Helaas werd de zwarte ooievaar op de Mensumaweg aangereden/Foto: Hendrik de Vries

Meer artikelen

2 REACTIES

  1. Niet om het één of ander, maar welke idioot haalt het in zijn hoofd om de zin ‘Ontsnapt niet aan Poetin” te gebruiken in een dergelijke context?
    En dan beweren onze main stream media, minister Ollongren en anderen in onze regering dat Rusland des-informatie en propaganda verspreidt?
    Als je bij het NRC of Clingendael of andere anti Rusland organisaties wilt werken kun je toch gewoon een sollicitatiebrief schrijven…. val ons er niet mee lastig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen