Musical digitaal geoefend in het ‘eggie’ uitgevoerd

ditisWesterkwartier

MARUM-Leerlingen van groep 8 van De Bron in Marum hebben gisteren de musical ‘Jongevoets-Dierenpark’ uitgevoerd. Weken hebben ze in kleine groepjes digitaal geoefend, maar gelukkig kon de grote finale voor ouders en broertjes en zusjes in het echt op het podium plaatsvinden. Ook hier gold de 1,5 meter maatregel, maar families mochten wel bij elkaar zitten. De musical betekent het afscheid van de leerlingen.

Directeur Tjitske de Jager is blij dat de musical nog voor het voetlicht kon worden gebracht. “Er is in coronotijd thuis achter de computer geoefend. Het laatste stukje hebben de leerlingen met de leerkrachten op school gedaan. Ouders konden daar jammer genoeg niet bij helpen, dan hadden we bijvoorbeeld meer dansjes kunnen oefenen. Ouders hebben wel geholpen met kleding, waarover we via de mail contact hebben gehad. Je wordt wel heel creatief in deze tijd”.

De musical ging over een dierenpark. Om meer bezoekers te trekken wilde het management een beschermde vogel gebruiken. Deze was echter vrijgelaten. Het eind van het liedje was dat de medewerkers zonder vogel ook trots het park kunnen tonen dat ze hebben opgebouwd. Na afloop konden de ouders genieten van een drankje in het… fietsenhok.

Digitaal tijdperk

Nog maar koud twee weken directeur, kon Tjitske de Jager de deur van basisschool De Bron op 16 maart in het slot gooien. Begin juni kon de deur weer wagenwijd open. “We hebben in die tussentijd op het gebied van ICT enorm veel geleerd, van het maken van vlogs tot het digitaal klaarzetten van werktaken. Door overleg via de computer heb ik inmiddels iedereen leren kennen,” vertelt Tjitske.

“We hebben iedere week contact gehad met alle kinderen. We waren al ver met digitaal onderwijs, maar hebben ons nog wel een en ander aan moeten leren. Het maken van vlogs, korte filmpjes waarin je iets aan de kinderen uitlegt, was voor ons helemaal nieuw. Ook best raar om jezelf te filmen en terug te zien”.

Families op gepaste afstand van elkaar.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen