Plezier in het zingen voorop bij Popkoor Marum

ditisWesterkwartier

MARUM-Elke maandagavond komen de 31 leden van het Popkoor Marum met veel plezier bij elkaar om te repeteren. Gezelligheid en samen zingen gaan hand in hand in het zaaltje achter café Marktzicht. Op een spontane actie van Yvonne van der Wal en Lianne Nauta kwamen zes jaar geleden veertig enthousiaste popliefhebbers af die het koor hebben opgericht. Alleen tijdens de coronadip stonden de repetities op een laag pitje. Gelukkig kan er onder de bezielende leiding van Jan Veen weer uit volle borst worden gezongen.

“Merk je dat het beter gaat?” houdt Jan de koorleden voor. “ “En nu niet na de pauze denken ‘we zingen het weer anders’.” Toen Jan Veen werd gevraagd als dirigent dacht hij wat moeten ze nou met zo’n oude kerel voor een popkoor. Hij probeerde het voor drie maanden, maar de toon sloeg aan en gaat door. “Het plezier in het zingen staat voorop, maar ik wil wel de techniek ook opvijzelen,” vertelt Jan. “Wel tegelijk inzetten en daar gaat de maat te snel. Sommigen zie ik kijken ‘ waar zijn we’. Klopt dat?” zegt de dirigent tijdens de repetitie van ‘Wake me up, before you go, go’.

Het koor treedt vijf keer per jaar op. Dat is een verrijkende ervaring vertelt een van de koorleden. “Ik durfde eerst niet al te uitbundig mee te zingen en had wel enige schroom. Maar gaandeweg tijdens de repetities voel je je meer op je gemak. Ik kan wel zeggen dat ik in het algemeen meer mijn stem durf te laten horen.” De zangers komen trouwens uit de hele omgeving, niet alleen uit Marum.

Belangstellenden zijn op maandagavond altijd welkom in café Marktzicht waar de repetitie om half acht begint. Op maandag 8 mei is er Open Repetitie waar iedereen vrijblijvend mee kan doen. De nummers voor de komende twee optredens die op het programma staan zijn Fields of Gold, You are the Reason, Hey Jude, Somebody to Love, Make it a Memory, Wake me up en Roller Coaster.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen