Projectontwikkelaars Zenzo in gesprek met Leeksters over gemeentehuis en Oude Ulo

ditisWesterkwartier

LEEK-Kevin Delgado en Sjoerd Knol van Zenzo Maatschappelijk Vastgoed gingen vorige week met inwoners van Leek in gesprek over de plannen voor het gemeentehuis en de Oude Ulo. Zenzo MV heeft zich als hoogst scorende projectontwikkelaar gekwalificeerd voor de de tweede aanbestedingsronde. In totaal hebben elf ontwikkelaars zich ingeschreven, waarvan er vijf werden geselecteerd. Daaruit kiest de gemeente één ontwikkelaar die op het terrein aan de slag kan gaan.

Kevin Delgado hoort van bijna iedereen dat ze het jammer vinden dat het gemeentehuis weggaat uit Leek. “Des te groter is het belang dat er een plan komt dat breed wordt gedragen,” aldus Kevin. “We maken liever een plan met de mensen dan over de mensen”. Samen met conceptontwikkelaar Sjoerd Knol en de dochters van Knol deelde hij, in het centrum van Leek bierviltjes uit, onder het mom van: “Een goed idee ontstaat op de achterkant van een bierviltje.” Als tegenprestatie was er een koffiebar met barista die koffie en gebak serveerde.

De projectontwikkelaars kregen een aardig beeld van de wensen en ideeën die er in Leek leven. Ouderen, waarvan velen op de Oude Ulo hebben gezeten, wezen op het tekort aan goedkope appartementen in Leek. Anderen, lees bewoners Oostindie, vinden het een mooie locatie voor grote kavels. Het wordt nog puzzelen voor de projectontwikkelaars, want hoe combineer je appartementen naast villa’s op een grote kavel en sociale woningbouw?

De laatste burgemeester van Leek, Berend Hoekstra, is verbolgen dat de afspraken die voor de herindeling over het gemeentehuis zijn gemaakt met voeten zijn getreden. “De afspraak was dat in elke gemeente een gemeentehuis of servicepunt zou blijven. Daar is niets van terechtgekomen. De grootste partij, VZ Westerkwartier, heeft zijn wortels in Grootegast en Opende. Die hebben niet zoveel gevoel bij Leek,” aldus Hoekstra afgelopen zaterdag tijdens het in gebruik nemen van de pendeldienst tussen Leek Centrum en Nienoord.

Applaus van oud-burgemeester Berend Hoekstra van Leek voor opening pendeldienst. Geen applaus voor verdwijnen van het gemeentehuis.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen