Lange rijen bij de Tweemat

ditisWesterkwartier

GROOTEGAST-Eddy de Vries heeft het nog nooit beleefd dat er zulke lange rijen voor de Milieustraat Tweemat stonden. “Vorige week zaterdag tot aan de hoek. Maar donderdag was er bijna niemand.” Hij loopt langs de rij auto’s om de bestuurders te vertellen dat de pinautomaat het niet doet. “Eerst het vuil storten en achteraf afrekenen. Nee het is niet gratis”, zegt Eddy die nu het verkeer regelt in plaats van de stort.

Op het terrein mogen maar zeven auto’s tegelijk. Na de eerste wachtrij kom je eenmaal op het terrein in de tweede wachtrij. Hier kijkt iemand met achter op zijn hesje de tekst ‘1,5 meter afstand’ of er al weer een auto kan worden toegelaten. “Die auto daar moet naar de kant, die blokkeert de hele boel. Ja, kom maar. Wat hebt u?”

Op de stortplaats is het ‘business as usual’ met het scheiden van het afval. Na afloop afrekenen bij het groene hokje met de blauwe deur. Ook voor groenafval dat tegenwoordig €7,50 kost. Bij het pinnen wordt verzocht een plastic handschoen aan te doen.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen