Kleuterjuf Aukje neemt na 44 jaar afscheid

ditisWesterkwartier

MARUM-Kleuterjuf Aukje Pot-van der Molen (63) neemt na bijna 45 jaar afscheid van de kinderen. Vrijdag 11 december werd stilgestaan bij het afscheid. Kinderen wachtten haar ‘s morgens op met versierde bogen. Zelf was ze nog geen vier jaar oud toen ze er al zeker van was voor de klas te willen staan. “Dat was na een bezoek aan de kleuterschool in Grootegast, waar mijn vader de kachels onderhield. De eerste tekening die ik me herinner ging over mijzelf op school.” Eigenlijk is ze de kleuterjuf van Kornhorn, waar ze haar loopbaan begon op een kleuterschool met 66 kinderen. De laatste jaren was ze werkzaam op De Bron in Marum.

“Ik ben elke dag met veel plezier naar school gegaan en geniet ontzettend van de kinderen.” Gevraagd naar wat er is veranderd noemt Aukje als eerste dat er vroeger meer kon worden gespeeld en leuke dingen konden worden gedaan. “Nu komt er veel meer administratie om de hoek kijken. Als je de deur van de klas dichttrekt, nadat de kinderen zijn vertrokken, denk je aan wat er nog allemaal moet. Ik kijk het liefst naar een kind, hoe het zich ontwikkelt en speel daarop in,” aldus de kleuterjuf. Ze wijst op het digibord waar ze mee werkt. “Ik heb nog gewerkt met een stencilmachine. De komst van een kopieermachine om materiaal te maken was heel bijzonder.”

Aukje staat er om bekend dat ze veel met de kinderen zingt. Vol trots laat ze een canvasdoek zien met foto’s van ‘haar’ groepen kinderen en gekleurde handjes. “Die hang ik in de woonkamer op”.

Na 44 jaar intensief met kinderen te zijn opgetrokken, kijkt Aukje er naar uit om er met camper op uit te gaan. Helemaal ‘kinderloos’ is ze straks niet, want ze past elke week op haar kleinkinderen.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen