In het voorjaar genieten van de Sluis Diepswal

ditisWesterkwartier

LEEK-Het verkeer zal de hele winter rekening moeten houden met werkzaamheden aan de sluis aan de Diepswal in de Leekster Hoofdvaart vlakbij Tjoelker. De sluis 3e Verlaat staat al een aantal jaren in ‘de steigers’ en wordt verlost van de stempelconstructie. De wanden van de sluis zijn technisch versleten en worden vervangen. Ze werden met ‘lelijke’ stangen op hun plaats gehouden. Tot grote ergernis van de buurt die dagelijks met de aanblik van de sluis werd geconfronteerd.

De nieuwe constructie van de sluiswanden houdt rekening met de originele uitstraling. De aan te brengen stalen damwanden worden afgewerkt met betonwanden en houten wrijfgordingen. Daarnaast krijgen het brugdek en de bijbehorende leuningen een zo authentiek mogelijke uitstraling Het bestaande straatwerk wordt vervangen door mooie straatklinkers. De fa. Heuvelman-Ibis uit Delfzijl voert het werk in opdracht van de gemeente Westerkwartier uit. Naar verwachting is het werk in het voorjaar van 2020 gereed.

Er gingen ook stemmen op in de buurt om de klapbrug te herplaatsen. Vroeger zag je al van verre de bovenste constructie van de brug. Maar dit zou meer dan een miljoen euro hebben gekost. Met de 300.000 euro van de gemeente Leek voor de huidige werkzaamheden houdt het wel op.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen