Dorpen Westerkwartier ‘Here we come’

ditisWesterkwartier

GROOTEGAST-Ze kijken er niet vrolijk bij maar burgemeester Koos Wiersma zegt dat de collegeleden wel veel plezier beleven aan hun nieuwe ‘job’. Vanochtend, 3 januari, vond de eerste persbijeenkomst plaats van het college. In de voormalige raadszaal van de gemeente Grootegast stond de bijeenkomst in het teken van kennismaken.

Vier wethouders en de burgemeester hebben elk een persoonlijke voorlichter. De dorpen zijn onderling verdeeld onder de wethouders. Elk voormalig hoofddorp heeft een eigen wethouder: Bert Nederveen heeft Leek, Zuidhorn valt onder Elly Pastoor, Grootegasters kunnen bij Geertje Dijkstra-Jacobi terecht en Marum ressorteert onder Hielke Westra. Nog voor de zomer gaat het gehele college op bezoek bij alle 41 dorpen. Ze gaan twee tot drie keer in de week op stap om te praten met de verschillende verenigingen Dorpsbelangen.

Marum heeft het op de valreep nog mooi voor elkaar met de stichting Marumer Belang. De afgelopen jaren is er, mede door het gemeentebestuur,  hard voor geknokt een belangenorganisatie voor het dorp uit de grond te stampen. Zuidhorn en Leek missen een dergelijke belangenvereniging. Met wie het college daar gaat praten is nog niet bekend. Feerwerd is trouwens als eerste aan de beurt.

Zevenhuizen

In Zevenhuizen pakken ze het heel anders aan. Daar staat komende zaterdag een touringcar klaar voor alle 33 raadsleden. Die krijgen in het dorp te zien waar de Zevenhuisters zich druk over maken, zoals het versleten kunstgrasveld van de korfbalvereniging Sparta, de verlopen boel van voormalig discotheek Pruim en natuurlijk de bouw van het nieuwe multifunctionele centrum.

Ruim vier weken is de gemeente Westerkwartier operationeel. Dat alles niet even vlekkeloos verloopt is vanzelfsprekend. Het is even zoeken wie waar zit en welke persoon waar verantwoordelijk voor is. De wegen zijn bij vorst en sneeuw in ieder geval gestrooid en klachten worden meteen afgehandeld. De meeste klachten gingen tot nu over het gewijzigde tijdstip waarop de afvalcontainers worden geleegd.

 

 

 

 

Meer artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen