De Violier enthousiast door 420 kinderen in stilte in gebruik genomen

ditisWesterkwartier

LEEK-Het schoolgebouw De Violier in de wijk Oost-Indie is op 11 mei door 420 enthousiaste kinderen in gebruik genomen, precies 1 jaar en één maand na de eerste paal. Achttien lokalen telt het gebouw dat door de christelijke Van Panhuysschool en de openbare school Hasselbraam in gebruik zijn genomen. De Kinderopvang Stichting SKSG beschikt over een baby en een peuterruimte en verzorgt de buitenschoolse opvang. Na 10 jaar noodlokalen is iedereen blij met de verhuizing. Alleen jammer dat ouders in verband met corona niet zomaar even een kijkje mogen nemen.

Dan zouden ze bijvoorbeeld de leerpleinen kunnen bewonderen. Er zijn drie leerpleinen tussen lokalen gesitueerd. “Leerlingen kunnen hier aan tafeltjes met elkaar werken en leren,” vertelt Tjibbe Jan Werksma, directeur van de Hasselbraam. “Het plein is een verlengstuk van het lokaal. Aan de kleur van de lange streep bij de deur herken je de lokalen van de Van Panhuys of Hasselbraam. Op het plein lopen de leerlingen door elkaar”.

De Violier is geen samenwerkingsschool maar een gebouw waar twee scholen samen gebruik van maken. “Wat we samen kunnen doen doen we samen, zoals het gebruik van gemeenschappelijke ruimtes. Maar we hebben ieder onze eigen visie en bijvoorbeeld andere lesmethoden. Als je het niet weet van de kleuren bij de lokalen zou je denken dat het om één school gaat.”

Wat ouders ook heel mooi zouden vinden is de grote trap met cijferreeksen waar je ook op kunt zitten. “Je kijkt dan uit op een wand die open geschoven kan worden, waarachter een podium schuil gaat. Hier vinden uitvoeringen plaats.”

Verkeersplan

Alle ouders hebben een verkeersplan gekregen om de stroom auto’s en fietsers in goede banen te leiden. De onlangs uitgebreide parkeerplaats bevindt zich bij het VEV voetbalterrein en er is ook een kiss and ride plek naast de school. Het verkeersplan is in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland opgesteld. De naam van de school is Violier, een waterplant die in verschillende kleuren voor komt. Directeur Tineke van den Akker van de Van Panhuysschool wijst op het getal vier dat er in voorkomt. “We werken in het gebouw heel goed samen met vier partijen. Dat zijn de beide scholen, de SKSG en de gemeente die de gymzaal in beheer heeft.”

Coronamaatregelen: eerst handen wassen en dan registreren. Of de bel nog daadwerkelijk dienst doet is niet bekend.
Aan de speeltuin wordt nog de laatste hand gelegd.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen