Geslaagd Bruce Event achter de Coendersborg

ditisWesterkwartier

MARUM/GROOTEGAST-Je bent liefhebber van Bruce Springsteen en je verdiept je in de teksten van zijn songs. Dan kom je er achter dat zijn leven niet als een vloeiende rivier is verlopen. Integendeel, hij heeft vele dieptepunten gekend. Geert Kooiker en Sieds Ploeg kwamen er achter dat dominee Vijko Top net zo’n fan van Springsteen is als zij. En dat deze dominee een dienst met songs van Bruce heeft georganiseerd en begeleid. Dat halen we naar Marum dachten beiden, die verbonden zijn aan de PKN kerk. En zo geschiedde.

Op zondag 3 september ging leadzanger Willem Wieringa met de Travellers om 11.00 uur los achter de Coendersborg in Nuis. De leden van de band uit Grootegast zijn voor deze gelegenheid aangevuld met een aantal enthousiaste personen uit Marum en omstreken. Ze zijn al maanden bezig met Bruce Springsteen. Geert Kooiker is al jaren fan. “Springsteen groeide op in een katholiek gezin en werd door de nonnen en de priester hardhandig aangepakt, zoals in zijn boek ‘Born to run’ valt te lezen. Bij het klimmen der jaren kreeg het geloof steeds meer betekenis voor hem. Dat zie je ook terug in zijn songteksten.” Bruce in zijn boek: ‘Eens een katholiek, altijd een katholiek’.

Geert hoorde van een dienst van dominee Top in Nijeveen. Samen met Sieds toog hij er heen. Ze zagen twee 80-jarige dames swingen op de muziek. “Geweldig! Op de terugweg keken we mekaar aan en besloten die beleving ook naar Marum te halen”.

Sieds maakte de bandleden van de Travellers enthousiast en zocht er andere muzikanten en zangers bij. Ook kozen ze samen tien songs uit het repertoire van Springsteen. En nu wordt er druk geoefend in een zaaltje op het bedrijventerrein van Grootegast. “Zelf zing ik ook mee. Heel inspirerend. De dienst bestaat alleen uit de tien songs die ten gehore worden gebracht. Na iedere song gaat Vijko kort op de inhoud in. Thats all.”

Het was zondag een prachtige dag! Met de zon erbij werd achter de Coendersborg al vroeg begonnen met het klaarzetten van de luidsprekers, microfoons en de stoelen. Vanaf 10:00 kwamen er al mensen, de koffie stond klaar en ging helemaal op. Van het programmaboekje waren er 200 gedrukt, maar dat bleek te weinig. Kortom, het Bruce Event was een succes. Na afloop niets dan mooie reacties, zoals ‘ik wist niet dat er zoveel inhoud in de teksten van Bruce zat’ en ‘het was indrukwekkend’. Toen iemand het programmaboekje kreeg en zag uit hoeveel bladzijden dit bestond was de reactie: ‘hoe lang gaat dit duren?’. Maar de tijd vloog voorbij.

In een zaaltje in Grootegast wordt druk geoefend voor het Bruce Event.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen