ATB Route Marum al fietsend geopend

ditisWesterkwartier

MARUM-Drie (ex)wethouders, als je Harry Stomphorst meerekent, hebben vorige week de ATB Route Marum officieel geopend. Naast Harry zijn Arnold Bloem en Hans de Graaf betrokken geweest bij de totstandkoming van de route. Maar als Eddie Renkema, Johan Boonstra en Jack Wagena er niet waren geweest, was er nooit een route aangelegd. Eddie was de eerste bezoeker die Hans de Graaf op bezoek kreeg toen hij in Marum als wethouder aantrad.

Wat ze voor elkaar hebben gekregen: de gemeente Marum heeft in een van de laatste raadsvergaderingen 25.000 euro subsidie toegekend, de Provincie Groningen 12.000 euro en plaatselijke bedrijven hebben het bedrag tot 66.000 euro aangevuld. De route is 29,8 kilometer lang, aangelegd volgens de ‘new school’ (geen lange rechte stukken) en loopt scheef af waardoor de baan altijd droog is. Zelfs deze week is nog aan de route gewerkt. Niet onvermeld mag blijven dat Staatsbosbeheer, Het Groninger Landschap en Rijkswaterstaat en vele vrijwilligers hun medewerking hebben verleend.

Oud-wethouder De Graaf toonde veel respect voor de ATB’ers. Niet alleen voor het voor elkaar krijgen en aanleggen van de route maar ook voor het ‘technische rijden’. “Op uitnodiging van Eddie Renkema hebben ik samen 28 kilometer van de ATB route gereden. Ik zit vaak op de fiets en dacht ‘dat doe ik wel even’. Maar onderweg ben ik wel drie keer dood geweest,” aldus De Graaf. De Radler na afloop heeft hem nog nooit zo goed gesmaakt.

Over de route is eerder een artikel verschenen op Ditiswesterkwartier.

Johan Boonstra, Jack Wagena en Eddie Renkema werden in de bloemetjes gezet.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen