Ouders Violier voelen zich niet gehoord

ditisWesterkwartier

LEEK-De petitie tegen de verplaatsing van de leerlingen van groep 6, 7 en 8 van De Violier is meer dan 700 keer ondertekend. Het verbaast Petra Jansen niet, die een van de initiatiefnemers van de petitie is. De groepen moeten verhuizen omdat er teveel leerlingen op de school zitten. Zij is een van de bezorgde moeders die het net als de vaders en opa’s en oma’s gevaarlijk vinden dat kinderen langs het Leekster Hoofddiep naar het schoolgebouw De Delta in Zevenhuizen moeten fietsen. En dat de oudere en jongere kinderen van elkaar worden gescheiden.

Ouders hebben hun bezwaren vorige week in de gemeenteraad en tijdens een bijeenkomst met de onderwijsorganisatie Quadraten duidelijk gemaakt. Ze willen graag dat er bij de Violier, waar genoeg ruimte is, noodlokalen worden gebouwd. Maar directeur Patrick Tuil zegt dat die beslissing bij de gemeente ligt.

“Wij hebben onze bezwaren duidelijk gemaakt, maar daar wordt niet op gereageerd. Wij voelen ons als ouders niet gehoord.” De ouders worden gesteund door de buurtvereniging in Zevenhuizen die de verkeerssituatie rond de Delta niet geschikt vindt voor de verkeersbewegingen die de Violierleerlingen met zich meebrengen. Petra: “Met slecht weer gaan er meer dan honderd auto’s die kant op.”

Inmiddels heeft een van de ouders, Erwin de Boer, van bedrijf Sta(a)lbouw, aangeboden om voor de helft van de prijs, 250.000 euro, vier noodlokalen met sanitair te bouwen. In de nieuwsbrief die vrijdag is verspreid staat dat er een werkgroep huisvesting Violier komt met ouders van beide scholen en de kinderopvang.

Het spandoek roept op om de petitie te tekenen.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen