Applaus burgemeester voor jarige Marumer kringloop ‘t Trefpunt

ditisWesterkwartier

MARUM-De Marumer kringloopwinkel ‘t Trefpunt vierde vorige week het 12,5 jarig bestaan. De vrijwilligers werden in het zonnetje gezet met een heerlijk buffet en een verrassingsavondje. Burgemeester Ard van der Tuuk kwam persoonlijk langs om de kringloopwinkel te feliciteren. Op het podium applaudisseerde hij zelfs voor het goede werk dat de vrijwilligers wekelijks uitvoeren.

‘t Trefpunt heeft in 12,5 jaar 135.000 euro opgebracht en uitgekeerd aan goede doelen. En dat met de verkoop van spulletjes die maar een paar eurootjes kosten. Voorzitter Janneke van Kammen zei dat vrijwilligers zelf met voorstellen voor goede doelen kunnen komen en er geld is gegeven aan onder meer de voedselbank, projecten in het buitenland en de stichting Kika.

“Wat een ongelofelijk hoog bedrag,” beaamde Van der Tuuk. Hij was nog nooit in de kringloopwinkel geweest, maar beloofde een keer langs te komen. “Eigenlijk spreek ik hier alleen vrouwen toe, want de meeste vrijwilligers die de winkel runnen zijn dames. Maar er zijn ook een aantal mannen en ik heb begrepen dat zij het zware werk doen,” aldus de burgemeester. Hij merkte verder op dat hij werd getroffen door de gezelligheid bij de club. Net als burgemeester Van Bekkum bij de oprichting, reikte hij de gemeentevlag uit die tijdens openingstijden voor de oude pastorie wappert waar de kringloop in is gevestigd. “En als hij stuk is gewaaid krijgen jullie een nieuwe,” beloofde Van der Tuuk.

t Trefpunt is 12,5 jaar geleden ontstaan dankzij een klein groepje vrijwilligers in de voormalige pastorie van de kerk. Alle kamers zijn gevuld met spullen die mensen een tweede of derde kans geven. De groep vrijwilligers bestaat inmiddels uit 34 personen die via een rooster worden ingedeeld. “In het begin hadden wij in de serre een tafel met stoelen staan’” vertelt Janneke, “en konden de bezoekers terecht voor een praatje en een kopje koffie. Nu wordt er door ruimte gebrek in de keuken koffie gedronken.” Ook een belangrijk aspect van de kringloopwinkel.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen