Tabe viert 100ste verjaardag

ditisWesterkwartier

MARUM-Tabe Westerlaan vierde donderdag 7 maart zijn 100 ste verjaardag in De Hoorn te Marum. Met kinderen, kleinkinderen en buren was het een gezellig samenzijn in de recreatieruimte van het verzorgingstehuis. Tabe’s drie jaar jongere zus Jeltje Oosterhuis-Westerlaan uit Leek werd naast haar jarige broer gezet. Een heel lang leven als je ze zo naast elkaar ziet zitten. Burgemeester Koos Wiersma kwam Tabe persoonlijk feliciteren en bood hem namens de gemeente Westerkwartier een bos bloemen aan.

Tabe is geboren in Murmerwoude, tegenwoordig Damwoude. Al op jonge leeftijd verhuisde hij naar de Kuzemer in Oldekerk. Zijn moeder kon hier niet goed aarden en zo vertrokken ze weer terug naar Friesland. Maar Oldekerk bleef trekken en opnieuw werd de reis aanvaard naar De Kuzemer om een boerderij te beginnen. Die heeft Tabe uiteindelijk overgenomen.
In 1964 verhuisde hij naar Grootegast waar hij een boerderij aan de Hoofdstraat kocht. Economisch ging het voorspoedig. Naast koeien hield hij er varkens op na die in die tijd veel opleverden. Zijn oudste dochter herinnert zich nog dat ze op verjaardagsvisite biggen moesten vangen.
Op de plek van de boerderij staat nu een seniorencomplex. Daarachter hebben Tabe en zijn vrouw Gré jarenlang in het huis gewoond dat ze er hebben laten zetten. Tot eind vorig jaar woonde hij daar nog zelfstandig.

San Francisco

Na een val en een periode van revalidatie woont hij sinds november in De Hoorn. Klein- en achterkinderen uit San Francisco feliciteerden hem via de computer. Burgemeester Koos Wiersma kwam de haringrijder Bronda van Niekerk nog tegen die vroeger op hun boerderij de melkmachine onderhield.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen