Sinterklaasliedjes tijdens Koningspelen in Marum

ditisWesterkwartier

MARUM-Het is een raadsel. De jongste kinderen van basisschool De Bron zongen bij het oversteken in het centrum van Marum ‘Zie ginds komt de stoomboot, uit Spanje weer aan’. Ze liepen hand in hand op weg naar de Koningsspelen. Die werden voor de vijfde en laatste keer in de gemeente Marum gehouden.

De oudere schoolgenoten hadden daarvoor met 500 leerlingen van alle basisscholen uit de gemeente de opening van de Koningsspelen gedanst op het hoofdveld bij Sporthal De Holten. Voor wethouder Hans de Graaf was de aanmoediging van de kinderen zijn laatste officiële handeling voor de gemeente Marum. Hij vertrekt naar ‘zijn’ gemeente Tynaarlo, waar hij dinsdag als wethouder wordt geïnstalleerd. Voor Marum blijft hij aan als programmamanager om de kar van het Integraal Kindcentrum te blijven trekken.

 

Herindelingsspel

Speciaal voor de gelegenheid was er een ‘herindelingsspel’ gemaakt. Levensgrote puzzelstukken met de namen van de gemeenten, alsmede Middag-Humsterland, moesten in elkaar worden gezet. Zo makkelijk als de puzzelstukjes in elkaar vallen, lijkt het herindelingsproces ook te verlopen.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen