Raad Westerkwartier lijkt wel Europees Parlement

ditisWesterkwartier

TOLBERT-De raadsleden van de nieuwe gemeente Westerkwartier werden vandaag op 2 januari in de Postwagen beëdigd. Een enorme rij van 32 mensen die werd voorgezeten door waarnemend burgemeester Koos Wiersma. “Het lijkt wel het Europees Parlement,” merkte één van de aanwezigen op. In Tolbert was in ieder geval iedereen, op één raadslid na, aanwezig.

De nieuwe bestuurders legden ook de eed af. Hoewel nieuw, Bert Nederveen (ChristenUnie) en Elly Pastoor (PvdA) zijn oudgedienden. Geertje Dijkstra-Jacobi is de trotse wethouder van VZ Westerkwartier, dat was haar niet gelukt als ze bij de VVD was gebleven. Hielke Westra (CDA) complementeert het bestuur. “De uitslag van de verkiezingen is niet wat we gehoopt hadden,”  zei CDA raadslid Geertje Veenstra, “maar we spelen een rol.” Hoe groot die rol is, zal de komende tijd blijken.

Fractie voorzitter Klaas Wybo van der Hoek van Groen Links zegde het college volledige steun toe. Met twee moties stelde hij zich meteen kritisch op. Eentje ging over de doelstelling om de CO2 uitstoot in 2030 met 49 procent te reduceren. Dat Groen Links geen deel uitmaakt van het college was volgens hem een van tevoren uitgemaakte zaak. “De ChristenUnie wilde koste wat het kost regeren, daar hebben ze hun kroonjuweel van de zondagsluiting voor ingeleverd.”

Het was al met al een gezellige boel in de Postwagen. Na afloop van de vergadering, waarin allerlei verordeningen werden vastgesteld, werd er gezellig met elkaar gedronken. Dat was de opmaat naar een buffet. Over het financiële tekort van de nieuwe gemeente Westerkwartier hoorde je even niemand meer.

De nieuwe raad van het Westerkwartier.

 

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen