Natuur en farmacie gaan samen in Marumer apotheek

ditisWesterkwartier

MARUM-Apotheker Erik Welten uit Marum levert vanuit zijn Spagyriek Apotheek natuurgeneeskundige middelen in heel Nederland. Wie Apotheek Marum binnenstapt om het voorgeschreven medicijn van de arts op te halen ziet een houten bordje met daarop ‘De Spagyriek Apotheek’. De middelen worden door Erik en zijn medewerkers uit plantenessences samengesteld.

Apotheker Erik: “Aan het eind van mijn studie kreeg ik bredere interesse dan de strikt reguliere farmacie. Ziekte en gezondheid ben ik vanuit het perspectief van bewustwording en persoonlijke ontwikkeling gaan bekijken. Zo kwam spagyriek op mijn pad. Het is een bereidingsmethode waarmee je de essentie uit de plant naar boven haalt. In onze apotheek stellen we de middelen samen die een helend effect hebben door de levenskracht en scheppende kracht in je lichaam aan te spreken. En ja het helpt, al kan je door Europese regelgeving niet aangeven waarvoor het precies kan worden toegepast.”

Erik: “Op internet een lichamelijke of geestelijke klacht invoeren en het bijbehorende middel erbij zoeken is er niet bij. In tegenstelling tot reguliere medicijnen, die uitgebreid moeten worden getest, is de toepassing en werkzaamheid van spagyriek gestoeld op eeuwenlange ervaring. De complexen die wij samenstellen leveren we op voorschrift van therapeuten. De plantenessences waar we dat mee doen komen uit Duitsland en mogen uitsluitend via een apotheek worden geleverd. Wij doen dat voor heel Nederland.”

Een voorbeeld van een middel dat de Spagyriek Apotheek levert is SpagyMaag. Dit middel bevat plantendelen van onder andere kinabast, braaknoot, kamille, gentiaan, okoubaka en oostindische kers. Het bevordert een goede maagfunctie. Maar het doet meer dan het verhelpen van lichamelijk ongemak.

“Spagyrische plantenremedies brengen een helingsproces op gang dat zowel het fysieke, het mentale, het emotionele als het spirituele niveau van de mens bestrijkt. De essentie van de mens wordt weer in evenwicht gebracht met zijn of haar plek in de kosmos en de wereld. Soms spelen er dingen uit het verleden die niet meer aansluiten bij degene die je bent. Ook hier brengt spagyriek een helingsproces op gang, waarbij blokkades worden opgeheven. Dat heeft ook alles te maken met bewustwording van jezelf. En je energie steken in zaken die er toe doen.”

Spagyriek zal bij veel mensen onbekend zijn, homeopathie klinkt bekender in de oren. Homeopathie is een natuurgeneeswijze die net als bijvoorbeeld fytotherapie, aromatherapie en bloesemremedie therapie onder de paraplu van spagyriek valt. De bereidingswijze van de plantenessences ontleent de spagyriek voor een deel van de genoemde therapieën.

Reguliere geneesmiddelen

De middelen die de Spagyriek Apotheek levert, kunnen naast de reguliere geneesmiddelen worden gebruikt. “Er vindt geen wisselwerking plaats. Reguliere middelen richten zich op de behandeling van één bepaalde klacht, spagyriek neemt,om het zo maar te zeggen, de hele mens onder handen.”

In het Westerkwartier bevinden zich geen therapeuten, maar belangstellenden kunnen altijd in de apotheek terecht voor advies. Op de website spagyriek apotheek staat veel meer informatie.

Meer artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen