Muziekkorps Dindua huldigt 230 jaar muziek maken

ditisWesterkwartier

OLDEKERK-Daar staan dan vijf orkestleden van de christelijke muziekvereniging Dindua, door voorzitter Dineke Katerberg op het podium geroepen. Samen maken ze bij elkaar opgeteld al 230 jaar(!) muziek. Hilko Wiersma en Iete Renkema ieder 40 jaar en de dames Mieneke de Boer, Sylvia van der Molen en Renske Horinga elk zelfs 50 jaar. Katerberg: “Het zegt iets over betrokkenheid, verantwoordelijkheid nemen en naast muziek maken onderdeel zijn van het dorp”.

Hilko Wiersma zette zijn eerste muzikale schreden op de Kuzemer tijdens het ponyconcours bij de familie Ottema. Hij behoorde ook tot de twintig jeugdmuzikanten die in 1985 meededen aan het jubileumconcert in de Oosterpoort onder leiding van Piebe Bakker. Naast muziek zijn de geiten voor hem belangrijk, net als de derde helft na de repetitie.

Gelukkig voor Iete Renkema speelt hij al jaren met zijn maatje Appie Smit. Appie heeft hem schuiftrombone leren spelen en voor hem zijn de muzikale noten belangrijker dan voor Iete. Ze werken samen bij Loonbedrijf Mechielsen in Oldehove en verzorgen jaarlijks de potgrondactie van Dindua.

Sylvia van der Molen zit zelfs in twee muziekkorpsen. De vraag hoe ze dat met repetities en uitvoeringen voor elkaar krijgt verbaast haar een beetje: dat doet ze gewoon. Sylvia maakt de vereniging geregeld opmerkzaam op activiteiten in het dorp waar Dindua een muzikale bijdrage aan kan leveren.

Renske zet als eerste bugelist vaak de toon en heeft aandacht voor detail. Ze was 12 jaar toen ze haar muzikale loopbaan begon. Ze heeft ook gespeeld bij de Dorpskapel in Sebaldeburen, tot deze vereniging werd opgeheven.

Mieneke is op 10-jarige leeftijd bij Dindua begonnen. Ze heeft ook in Burum gespeeld en met de bugel op de fiets muziek gemaakt bij Crescendo in Opende. Ze is jarenlang bestuurslid en voorzitter van de vereniging geweest. En belangrijk, in de tuin van Mieneke en Jan vindt de jaarlijkse BBQ van Dindua plaats.

Voorzitter Dineke Katerberg ziet de toekomst zonnig tegemoet: Vijf jubilarissen en veel nieuwe jeugdleden.
Iete Renkema en Mieneke de Boer, broer en zus samen goed voor 90 jaar muziek.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen