LOL FM komt op stoom

ditisWesterkwartier

LEEK-De 11 dj’s van LOL FM die tien dagen lang dag en nacht vanaf het evenemententerrein in Leek uitzenden raken langzamerhand op stoom. De antenne moest eerst nog even worden vervangen. Zaterdagochtend honoreert Ineke Wiltjer samen met Lisa Bos, die ze van haar werk bij De Hema kent, tijdens haar eerste ‘draaibeurt’ verzoeknummers.

Het is een uit de hand gelopen verjaardagsgrap die drie jaar geleden in boerderij Oosterheerdt plaatsvond. Peter Wiltjer zijn vrouw Ineke werd 30 jaar en beiden zijn ‘piraten’ in hart en nieren en liefhebbers van illegale uitzendingen met Nederlandstalige muziek. Het leek Peter leuk om een uitzending met vergunning vanuit de boerderij legaal te zenden met daar omheen een feest voor Ineke haar dertigste verjaardag en uiteraard voor de liefhebbers van het Nederlandstalige lied. Het enthousiasme bij iedereen was zo groot dat vanaf vrijdag 24 januari op het evenemententerrein in Leek 10(!) dagen lang feest wordt gevierd. Hoogtepunt van het festijn is zaterdag 1 februari wanneer ANCORA met onder meer ‘Op het leven’ optreedt. Toegang tot alle evenementen is gratis.

Voor de organisatie van dit meerdaagse evenement is in 2017 zelfs de Stichting Lokale Omroep Leek opgericht. Peter: “Het begon als een geintje. Het tweede jaar vond de uitzending vanuit de boerderij plaats en hebben we een feesttent geplaatst op het evenemententerrein in Leek. De mobiele radiostudio die we het jaar daarop huurden is inmiddels ook te klein, net als de feesttent. Op verzoek van velen vindt het festijn nu 10 dagen lang plaats. Met 11 dj’s en 23 vrijwilligers staan we klaar om alle dagen 24 uur uit te zenden. Ik denk dat we met zijn allen wel kapot zullen zijn”. Zelfs de gemeente is blij met het evenement want het verkrijgen van een vergunning was geen probleem.

De ruime studio is dankzij Dak en Zinkwerk Bert Zantinga lekvrij. Het bleek dat de dakbedekking van drie units aan elkaar gebrand moest worden. “Bert kun jij dat voor ons doen. Wanneer? Ja, nu. Ben al onderweg.” Dat wordt natuurlijk gesponsord door Bert.

Het is een feest voor jong en oud en voor iedereen toegankelijk. Geen van de dagen hoeft er entree te worden betaald. Belangstellenden mogen in de studio komen kijken, die voor de gelegenheid 6 bij 9 meter meet. “Kinderen zijn op zaterdag 1 februari ‘s middags welkom om poffertjes te eten en spelletjes te spelen. Dit is ook de dag dat Eltjo, Peter van Dekken, Marlous Oosting en ANCORA acte de présence geven. De zondag daarop vindt voor het eerst de zondagmatinee plaats met PuurNL nederpop. Donderdag 30 januari is er een gezellige snert en bonensoep avond met live muziek van Sjouke en Fennie. Vrijdag 31 januari is er een leuke bingo, waar sponsoren prijzen voor beschikbaar hebben gesteld met als hoofdprijs een TV.

Het hele feest is te danken aan de eigen inleg van gelden door de leden van de stichting LOL FM en de inmiddels meer dan 100 sponsoren. “Mede dankzij hun bijdrage hoeven we geen entree te vragen. Het feest is laagdrempelig en een prachtig sociaal gebeuren,” aldus Peter. Beter medicijn tegen de sombere januari maand kun je je haast niet wensen. Meer info op de website van https://ww.lolfm.nl/

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen