Leekster modespecialisten bedenken unieke expositie

ditisWesterkwartier

LEEK-De damesmode specialisten Mirjan Groot en Nieske Halsema van Tulips Woman hebben in deze coronatijd iets unieks in Nederland bedacht. Hoe toon je de herfst- en wintermode nu het houden van een modeshow of modeflits niet mogelijk is? Lopend langs de Roomsterborgh in Leek kregen ze gedachten over een expositie. Samen met styliste Tineke Reints hebben ze in de Roomsterborgh een catwalk opgesteld met poppen in plaats van mannequins. Aan de wand hangen foto’s van fotograaf Alfred Oosterman van ‘echte’ mannequins, waaronder de tulipeigenaren, die de nieuwste kleding en kleuren showen. Laat de kleur van de Roomsterborgh nu net de hoofdmodekleur zijn: burned orange.

De coronatijd maakt creatief blijkt wel uit deze expositie die tot en met zondag 13 september van 14.00 tot 17.00 gratis is te bezichtigen. Mirjan Groot: “Wij kleden veel mensen voor bruiloften en bijzondere evenementen. Maar de bijzondere gebeurtenissen staan sinds maart op een laag pitje. Nu de nieuwe herfst- en najaarscollectie zijn intrede doet, zochten we een manier om mensen te inspireren. Dat is de expositie in dit bijzondere gebouw geworden.”

Van het merk Kyra & Ko is Caroline Weenink aanwezig. Dit merk is van een collectief van elf vrouwen uit Haarlem. De kleding die ze draagt is van haar eigen label. “Wat we hier in Leek zien is nog nooit eerder vertoond. Iedereen in den lande denkt na over het showen van kleding voor grote groepen. Mirjan en Nieske zijn echt vooruitstrevend. Zo staan bij de modepoppen QR codes die je direct naar de website leiden waar de kleding wordt aangeboden. Ik ga graag naar musea en heb hier het gevoel dat ik een expositie bezoek”.

Mirjan Groot en Nieske Halsema van Tulips Woman. De kleur van Nieskes jurk en vest correspondeert met de Roomsterborgh/Foto: Alfred Oosterman

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen