Jan en Thijsje 65 jaar getrouwd

ditisWesterkwartier

MARUM-Jan Gjaltema (91) en Thijsje Gjaltema-Grondsma (86) uit Marum vierden op zes december hun 65-jarig huwelijksjubileum. Thuis werd met alle zeven kinderen feest gevierd. “Je bent om op te vreten,” aldus Jan toen hij een hap in de taart zette, waar een foto van zijn vrouw op prijkte.

Het paar leerde elkaar kennen op de ijsbaan. Jan: “Er werd mij verteld dat er een mooi meisje aan de Haarsterweg 5 woonde en dat zij goed kon schaatsen. Daar hebben we elkaar voor het eerst ontmoet, zij schaatste nog beter dan ik” . Het ijs tussen die twee was meteen gebroken. Burgemeester Kosmeijer kwam het paar namens de gemeente feliciteren en bood een bos bloemen aan.

Jan is een zoon van de oprichter van Timmerfabriek Gjaltema en is een eeneiige tweeling. Zijn broer woont in Ureterp. Jan heeft een groot deel van werkzame leven in de timmerfabriek gewerkt als technisch tekenaar. Zeven kinderen zijn er geboren, vier meisjes en drie jongens. Inmiddels is de familie uitgebreid met achttien kleinkinderen en acht kleinkinderen. Naast het 65-jarig huwelijksjubileum (Jan: “Dat maak je maar één keer mee”) was het heel bijzonder dat het gezin weer bij elkaar was.

De familie Gjaltema met burgemeester Kosmeijer van Marum.
De familie Gjaltema met burgemeester Kosmeijer van Marum.
Anneke Gjaltema toont een foto van de hele familie tijdens een boottocht naar Terschelling tere van haar vaders 90-jarige verjaardag.
Anneke Gjaltema toont een foto van de hele familie tijdens een boottocht naar Terschelling ter ere van haar vaders 90-jarige verjaardag.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen