Hond speelt cruciale rol bij huwelijk Fred(71) en Tiny(72)

ditisWesterkwartier

LEEK-De boxer Ivan keek elke morgen al of Tiny naar buiten kwam. Het baasje Fred was van Groningen naar Leek verhuisd en kwam naast Tiny wonen. “Hoe gaat het met de nieuwe buurman,” vroeg de oudste dochter van Tiny. “Hij heeft een hele leuke hond,” was het antwoord. “Maar de buurman is ook heel leuk.” Je raadt het al, mede dankzij Ivan sloeg de vonk over. Fred en Tiny zijn inmiddels getrouwd en stralen als ze vertellen over hun huwelijk.

Fred: “Nadat ik naast Tiny kwam wonen kregen we een leuk contact. Ze is gek met de hond. Het klikte tussen ons en op een gegeven moment gingen we af en toe bij elkaar eten.” Het gevoel voor elkaar was wederzijds en ze wilden samen verder door het leven. Overdag waren ze bij Fred in huis en ‘ s nachts sliepen ze bij Tiny.

Fred: “Als bekroning op de liefde heb ik Tiny officieel ten huwelijk gevraagd”. Tiny: “We wonen vanaf 30 maart samen, maar het huwelijk geeft heel veel extra. We kijken terug op een mooie bijzondere trouwdag. We zijn er ontzettend blij mee. We hebben mede door het verlies van onze partners hetzelfde doorgemaakt. We voelen elkaar heel goed aan”

Het burgerlijk huwelijk werd in Leek gesloten en in de kerk van Boerakker ingezegend. Fred heeft een zoon en dochter en Tiny twee dochters en een zoon. Met nog 11 kleinkinderen met recht een ‘extended family’ te noemen. Ook de kinderen hebben onderling een klik.

Volgende week is Tiny jarig. Dan houdt ze een open dag waarbij de kinderen langs komen druppelen. Tiny: “ We kunnen niet alle kinderen en kleinkinderen in één keer in huis bergen. Daar komt nog bij dat ik 10 broers en zussen heb en Fred komt uit een nestje van acht kinderen. De broers en zussen slaan we dit jaar even over. We hebben net ons huwelijk gehad” .

De oudste zus van Tiny uit Grootegast is trouwens 2,5 jaar geleden op 89-jarige leeftijd getrouwd. Tiny groeide op in Marum en heeft jaren in Nuis en Boerakker gewoond. Fred is een echte ‘stadjer’ die sinds 2015 met heel veel plezier in Leek woont. En Ivan kwispelt er lustig op los als ‘vrouwtje’ thuis komt. Iedereen blij.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen