Westerkwartier

Flitspalen op Auwemalaan en Lindensteinlaan zijn ‘lapmiddel’

• Bladwijzers: 22216


LEEK-De flitspaal aan de Auwemalaan ter hoogte van basisschool De Springplank is inmiddels in werking, de paal aan de Lindensteinlaan wordt binnenkort actief. Ter plekke geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur, maar daar houdt op de lange stukken lang niet iedereen zich aan. Omwonenden van de Lindensteinlaan hebben bij de gemeente nog gepleit om de paal op een lang stuk te plaatsen. Maar er is gekozen voor de kruising halverwege, bij de middelbare school De Borgen.

Een aanwonende van de Lindensteinlaan die op de kruising uitkijkt zegt dat er vooral in de avonduren hard wordt gereden. “Soms hoor je alleen een auto en zie je hem door de snelheid niet. Sinds de paal er staat wordt er wel langzamer gereden, maar eenmaal voorbij gaat het weer harder.”

Het is ook de vraag of de flitspaal slechts een lapmiddel is als die alleen ter plekke zijn werk doet en als er aan weerskanten toch weer op het gaspedaal wordt gedrukt. Er kan natuurlijk altijd nog met laserapparatuur worden gecontroleerd.

22 aanbevolen
0 notes
216 views
bookmark icon

Geef commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *