DJ BEEZ & DJ Lady S draaien weer als ‘vanouds’

ditisWesterkwartier

LEEK-Eindelijk kunnen ze weer uit hun dak gaan, Gerard en Sonja. Het DJ Duo kreeg vorig jaar door Corona te maken met de ene na de andere streep door hun boekingen. Naast hun werk treden ze bijna elk weekend op met hun drive-in-show om van elke party, zoals ze omschrijven, een feest te maken. Ze hadden een mooie oplossing bedacht aan het begin van de coronaperiode: ze wilden inzetten op kleinschalige feestjes. Wat is er dan gezelliger om met vinyl platen te draaien uit de jaren 70’s, 80’s en 90’s in retro huiskamersfeer vanaf een vintage radiomeubel in je tuin of huiskamer. Maar toen ging dat ook op slot. Nu stromen de boekingen gelukkig weer binnen.

Gerard is van kinds af aan in de weer met plaatjes draaien. “Voor familie en vrienden en ook op school trad ik wel eens op. Ik vond dat hartstikke leuk, de omgeving reageerde ook heel enthousiast. Het eerste jubileumfeest dat ik verzorgde liep helemaal uit de hand. Aan het eind dansten de mensen op tafel. Toen was voor mij duidelijk, hier wil ik mee door,” verteld Gerard.

Omdat het leuker is om samen muziek te draaien is Sonja het DJ’en ook op gaan pakken. Nu treden ze altijd samen op. Daarnaast is Sonja een fanatieke fotografe en maakt ze professionele foto’s tijdens feestavonden. Die combinatie wordt erg gewaardeerd. ”

Boogie Wonderland is met stip de favoriet op elke avond. Maar ook Bruce Springsteen, Grease, Michael Jackson en de Dolly Dots ontbreken niet. Het duo biedt in overleg alle genres aan.

Ruitjespatroon

Met de vintage/retro radiomeubel als dj booth, oude koffers met ruitjespatroon, een staande schemerlamp, Perzisch tapijt en aangepaste discoverlichting bleken ze weer de juiste snaar te raken. “Voor grote groepen mochten we niet optreden. Vandaar de setting voor kleine party’s of tuinfeesten. We hebben heel veel vinyl platen die we bewaren in de koffers uit die periode. Het draaien is even anders dan met een digitale mixer, maar voor een retroshow is dat prima. We raakten hiermee net een beetje bekend, toen Nederland weer in lockdown ging.”

Gelukkig gaat de maatschappij nu langzamerhand weer open. Bijna dagelijks worden er weer boekingen gedaan voor zowel de retro show als de moderne dj show. En daar is het DJ paar heel blij mee. “Nadat we zo’n tijd stil zijn geweest kunnen we eindelijk weer ‘lawaai’ maken. Daar wordt toch iedereen blij van.” Gerard en Sonja hebben ook een website

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen