Brengt Zeeuwse Delta Snel Internet in Westerkwartier?

ditisWesterkwartier

LEEK-DELTA Netwerk timmert in Nederland aan de weg en biedt nu in het Westerkwartier glasvezel aan. Het van oorsprong Zeeuwse bedrijf heeft landelijk al meer dan een miljoen aansluitingen gerealiseerd. Ongeveer 800 ondernemers op de industrieterreinen in Leek en Roden kunnen zich tot 10 december inschrijven voor een gratis aansluiting. Bij 200 aanmeldingen (=25%) gaat de aanleg door. DELTA is in meerdere gebieden in Groningen bezig met ‘vraagbundelen’ .

Rodin uit Hoogkerk zou hier aan de gang, maar heeft inmiddels laten weten dat SnelInternetGroningen volledig stil ligt. Dat heeft alles te maken met geld. De aanleg van glasvezelkabel valt onder meer tegen door het puin waar ze doorheen moeten graven. ViberQ is een commerciële tak van Rodin die volgens de telefoniste begin 2023 verder gaat in Grijpskerk en Grootegast. Binnen het bedrijf krijg je niemand te spreken die verdere informatie geeft.

Dat DELTA Network hier komt en SnelInternetGroningen er voorlopig mee ophoudt is toeval. Groningen is de laatste provincie voor de aanbieder van internet-, telefonie- en televisiediensten onder de merknamen DELTA en Caiway waar ze de markt op gaan. Alleen ondernemers en bewoners van de bedrijventerreinen Diepswal, Leeksterhout, Leeksterveld, Industriepark Leek en Oldebert in Tolbert krijgen gratis een glasvezel aansluiting bij een jaarabonnement. De plannen hiervoor waren al klaar toen SnelInternetGroningen aankondigde voorlopig te stoppen met de aanleg van glasvezel in het gebied.

Eén van de ondernemers van bedrijventerrein Diepswal die zich heeft aangemeld is Speeltoestellen ‘ t Faan. Bea Bosma heeft zich direct opgegeven. “ We zaten eerst aan de andere kant van het bedrijventerrein en hadden als achterste in de rij heel langzaam internet. Nu zitten we dichter bij een kastje en is het te doen. We krijgen nu een gratis glasvezel aansluiting bij een jaarabonnement. Zo kunnen we op het bedrijf ervaring op doen met glasvezel,” vertelt Bea. Ze kent DELTA toevallig van de camping in Drenthe waar ze een internet aansluiting hebben.

Delta werkt samen met lokale telecomaanbieders waar ondernemers een zakelijk pakket kunnen afsluiten. Bewoners van de bedrijventerreinen kunnen een abonnement afsluiten bij DELTA of Caiway.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen