Basisscholen in teken van afscheid en musicals

ditisWesterkwartier

LEEK-Het aftellen naar de grote vakantie is begonnen op de basisscholen. Voor de leerkrachten is het ‘stressen’: drukke kinderen en alles afronden. Voor groep 8 is dit het laatste jaar op school voordat de leerlingen uit zwerven naar de vervolgopleidingen. Een drukke periode op school waarin de schoolverlaters vaak een presentatie verzorgen in de vorm van een toneelstuk of musical. De dertig leerlingen van groep 8 van De Regenboog uit Tolbert hebben de musical Super al op de planken gebracht.

“We zijn er dit jaar vroeg bij, dan hebben we straks tijd om rustig afscheid te nemen,” vertelt leerkacht Jellinus Helmus van groep 8. De Regenboog maakt altijd gebruik van de grote zaal in De Schutse. Omdat het gebouw misschien op 1 juli dicht zou gaan hebben ze alvast ‘geboekt’ .

“De musical was een groot succes. Het gaat over een supermarkt. Tijdens de generale repetitie voor de leerlingen van de school werd er vooral gelachen als er bijvoorbeeld iemand viel. De ouders konden ‘s avonds de taalgrapjes enorm waarderen”.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen