Enumatil en Den Horn vrezen toename sluipverkeer

ditisWesterkwartier

ENUMATIL-5000 tot 10.000 auto’ s per etmaal die het dorp als sluipverkeer voorbijrijden, schat voorzitter Koos Siegers van Dorpsbelangen Enumatil. ” Als ik aan het eind van de middag van mijn werk thuis kom en vanuit het keukenraam naar buiten kijk, zie ik op het Hoendiep een lange rij auto’ s in een stoet achter elkaar aan rijden. Als straks de Fanerweg in Zuidhorn wordt afgesloten komen er nog 3000 tot 4000 auto’s per dag bij.”

Ook Den Horn vreest het sluipverkeer. Met name voor de 15 tot 20 schoolkinderen die dagelijks via de Kerkeweg het Hoendiep oversteken naar de basisschool in Oostwold. Kees Schoon van Dorpsbelangen Den Horn spreekt van een knelpunt.

Kruising Kerkeweg-Hoendiep

“Kinderen moeten eerst een stukje omhoog fietsen om het Hoendiep te kunnen oversteken. Als het verkeer toeneemt, wordt het nog gevaarlijker” . Het sluipverkeer door Den Horn zelf valt de laatste tijd volgens hem mee. “De doorstroming op de Friesestraatweg naar de stad is de laatste tijd beter. Maar als het richting Groningen vast staat, dan zien we de auto’ s via de Hoge Weg in Den Horn al aankomen.”

Karin Dekker

De nieuwe wethouder Karin Dekker van de gemeente Leek is tijdens het kennismakingsgesprek met het bestuur van Dorpsbelangen Enumatil op de hoogte gebracht van het sluipverkeer. De gevolgen van de afsluiting van de Fanerweg in Zuidhorn in verband met de aanleg van een nieuw spoorwegviaduct gaat ze binnenkort met wethouder Henk Bakker van Zuidhorn bespreken. Karin:”Ook wij maken ons zorgen over de ontwikkelingen. Er komt straks een omleiding via Grijpskerk en Boerakker. Maar mensen die het gebied kennen zullen alternatieve routes zoeken. De veiligheid van de weggebruikers, en dan met name fietsers, mag niet in het geding komen.”

 

 

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen