Brabantse Udea neemt Zaai-Ster in Leek over

ditisWesterkwartier

LEEK-Met ingang van vandaag heeft groothandel in biologische levensmiddelen Udea uit Veghel de Zaai-Ster overgenomen. Deze oudste bio-versgroothandel van Nederland is geworteld in het Westerkwartier. In de jaren tachtig streek aan de Zandhoogte in Tolbert een woongemeenschap neer die vanuit hun ideaal begon met de verkoop van biologische groente. Daaruit is een bedrijf ontstaan met meer dan 70 werknemers, 11 vrachtwagens die dagelijks op pad gaan en een jaaromzet van 13 miljoen euro. Het personeel is twee weken geleden ingelicht.

Het zal voor de zes vennoten Boudewijn Taminiau, Maud Makkinga, Gerben Hoekstra, Harm-Jan van Biessum, Jan Hogen-Esch en René Oosting vanaf vandaag wel wennen zijn als ze op het bedrijf aan de Stevinstraat in Leek rondlopen. Ze hebben het bedrijf in de loop der jaren opgebouwd en door de toenemende belangstelling voor biologische groenten, zuivel en vlees enorm zien groeien. René Oosting is een van de vennoten die benadrukt met Udea een stabiele partner voor de toekomst te hebben gevonden.

René Oosting

“De druk op de natuurvoedingsbranche is groot. De concurrentie voor de natuurvoedingswinkels wordt steeds groter omdat supermarkten ook een graantje van de biologische producten mee willen pikken. Door de schaalvergroting, die door het samengaan met Udea ontstaat, kunnen we regionaal een grote speler blijven” legt René uit. De biologische supermarkten Ekoplaza van Udea, waarvan twee in Groningen, zullen nu ook vanuit De Zaai-Ster worden beleverd. De naam Zaai-Ster blijft overigens gewoon bestaan.

Commercieel-directeur Erik-Jan van den Brink van Udea, twaalf keer zo groot als de Zaai-Ster, is al werkzaam in Leek. “We zijn blij met de overname. Door het samenvoegen van twee prachtige bedrijven kunnen de mensen van de Zaai-Ster hun klanten vanuit een sterkere basis nog beter van dienst zijn.” Of Leek als grote winkelplaats een Ekoplaza krijgt kon hij nog niet zeggen. De Zaai-Ster levert zijn producten aan onder meer natuurvoedingswinkels, keukens van instellingen en restaurants. Bekende merken die ze leveren zijn Puur Noord en Drentse Aa.

Erik-Jan Brink, commercieel-directeur van Udea, is blij met de overname.

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste artikelen