Joeri Schuiling laat weer muziek klinken uit oude biljartfabriek

0
1788
Joeri Schuiling werd bedolven onder de felicitaties.

LEEK-“Tijd voor een feestje”, aldus Joeri Schuiling van 1energielabel. Twee jaar geleden herinnerde een verpauperd pand aan de Euroweg in Leek aan de vergane glorie van de oude biljartfabriek. De familie Schuiling zag de potentie van het gebouw en investeerde in eerste instantie in een bedrijvengebouw. “Ik zou daar met 1energielabel een unit huren,” vertelt Joeri. “Maar gaandeweg de bouw kreeg ik het steeds drukker. Er werken nu achttien jongens bij 1energielabel. We hebben inmiddels de hele vleugel van het gebouw in gebruik”. Rechts van de ingang zit de cosmetische kliniek Pijl Clinics. Hier worden cosmetische behandelingen uitgevoerd. 1energielabel is gevestigd in Leek. In Staphorst bevindt zich de nevenvestiging. Vele belangstellenden kwamen donderdag Joeri feliciteren en feest vieren in de tent achter het gebouw. Letterlijk zit er weer muziek in het gebouw.

Mark Witte en Brian Dinnink komen uit Staphorst. Beiden dragen een zwarte polo met het logo van 1energielabel. Ze maken deel uit van een team van vier personen dat van Enschede tot Amsterdam woningen in kaart brengt voor het energielabel. De helft van de tijd zijn ze op pad. “We krijgen het steeds drukker,” vertelt Brian. “Het is leuk werk om mensen te adviseren over energiebesparingen en de mogelijkheid van subsidies. En er zijn steeds nieuwe ontwikkelingen. Dat maakt het werk uitdagend. Maar eh, als je het goed vindt willen we nu graag naar het feest.”

Boudewijn van den Akker is een van de huurders van het gebouw. Hij zit met KEIMEDIA aan de voorkant. Het bedrijf verzorgt voor Joeri de website van 1energielabel. “Wij zitten in de oude kantine van de biljartfabriek Bierling-De Schepper. Bij het verbouwen van de ruimte heb ik er voor gezorgd dat de deur naar de showroom, werkplaats en lakenkamer is behouden. De enige herinnering aan de fabriek,” vertelt Boudewijn. In het gebouw is geen biljarttafel meer te vinden.

Over 1energielabel is eerder een artikel op ditisWesterkwartier verschenen.

Arjan Schuiling beweegt zich op de achtergrond van 1Energielabel.
Boudewijn van den Akker bij de ‘biljartdeur’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in