Marum

Nieuwe wijkagent voor Achtdorpen van Marum

• Bladwijzers: 57818


MARUM-Marcel Schra (49) is de nieuwe wijkagent voor de Achtdorpen van de voormalige gemeente Marum. De functie van wijkagent vervult hij samen met Klaas Jan Bruins. Speciaal voor de wijkagenten in de gemeente is deze week een nieuwe politiebus in gebruik genomen. Daarmee gaan de wijkagenten geregeld langs de dorpen om met de inwoners kennis te maken. Het eerste dorp dat Marcel heeft verkend is De Wilp.

Voor de foto komt Marcel even naar het centrum van Marum met de nieuwe bus. En het werkt, voorbijgangers groeten of maken even een praatje. Iemand van een bedrijf vroeg of Marcel langs kon komen, omdat ze met de beveiliging van het bedrijf bezig zijn. “Dit is precies waar het om gaat, midden tussen de mensen staan,” legt Marcel uit. “Je hoort op deze manier wat er speelt in de omgeving. In mijn vorige werkgebied vertelden drie mensen over overlast in het dorp doordat we daar met de politiebus aanwezig waren. Zij waren anders niet allemaal naar het bureau gekomen, dat kilometers verderop lag.”

Om Marcel te bereiken kan het beste het algemene nummer 0900-8844 worden gebeld. De melding wordt dan doorgegeven aan de wijkagent, die vervolgens actie onderneemt. Schroom niet om Marcel of Klaas Jan aan te spreken als u ze in het dorp tegenkomt: ze maken graag kennis met iedereen.

De Politie Westerkwartier houdt elke maand op facebook een digitaal spreekuur. In de uitzending van 19 februari komt Marcel uitgebreid aan het woord (begint na 45 minuten).

57 aanbevolen
0 notes
818 views
bookmark icon

Geef commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *