Burgemeester bezoekt eerste 100-jarige in Westerkwartier

 -  14246


MARUM-Hij rijdt nog in zijn auto door de omgeving, doet nog boodschappen en haalt geregeld een boek uit de bibliotheek. Afgelopen zaterdag vierde Jan Boerema uit Marum zijn 100ste verjaardag. Thuis kreeg hij als eerste 100-jarige bezoek van de burgemeester van de nieuwe gemeente Westerkwartier Koos Wiersma. Die overhandigde hem een bloemstuk.

Het mag eigenlijk een wonder heten dat Jan zijn verjaardag viert. Toen hij in 1940 in verband met de mobilisatie bij de Afsluitdijk was gelegerd, ontsnapte hij ternauwernood aan de dood. Op een gegeven moment kwamen er Duitse vliegtuigen aan gevlogen en Jan wilde zich in veiligheid brengen in de bunkers. Maar toen hij begon te hollen schreeuwden en gebaarden ze hem te blijven waar hij was. Eenmaal veilig aangekomen bleek hij een mijnenveld te zijn overgestoken. Gelukkig is hem niets overkomen en kon hij zaterdagmiddag met zijn familie genieten van een uitgebreid buffet in De Vrijborg te Nuis.

Boerema is voor de PvdA zestien jaar wethouder geweest in de gemeente Marum. Hij begrijpt wel dat de herindeling er is gekomen, maar snapt niet waarom Middag-Humsterland erbij is ingedeeld. “Het Van Starkenborghkanaal was een mooie grens geweest”. Het Reitdiep is nu de waterscheiding van de gemeente.

14 aanbevolen
0 notes
246 views
bookmark icon

Geef commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *